Nils van der Poel berättar

2021 hade vi på Fordonsanpassarna äran att bygga om och anpassa en Toyota Proace Electric till skridskostjärnan och OS-medaljören Nils van der Poel. Uppdraget var att bygga om den helelektriska transportbilen till en campingbil. 

Toyota Proace Electric – anpassad och inredd för komfort 

Toyota Proace Electric, är en helelektrisk transportbil med en räckvidd på upp till 330 km.  

Efter ombyggnationen är den en fullt utrustad campingbuss, troligtvis den enda i Sverige som är en Proace Electric, komplett med säng, kök och rinnande vatten som underlättar för Nils vid tävlingar och andra aktiviteter. Helt enkelt ha bekvämlighet och frihet när han är ute och reser. 

Efter Nils van der Poels önskemål är bilen utrustad med solpaneler på taket för att ge extra kraft åt bland annat kylskåpet utan att bilen tappar för mycket räckvidd. 

Nils van der Poel - Fordonsanpassarna

Omfattande anpassning och inredning 

Andra anpassningar vi har gjort är att sågat ut för fönster, byggt en säng som lätt kan omvandlas till soffa, satt in ny ventilation och värmesystem. Vi har också dragit om el för att få all utrustning som kylskåp och spis att fungera. Nils var från början med och tänkte till för att få de lösningar han ville ha och behövde för att kunna resa bekvämt. 

Nils van der Poel – en del av Team Toyota

Nils van der Poel är del av Team Toyota – atleter från hela världen sponsrade av det japanska mobilitetsföretaget. Här i Sverige är det Toyota Sweden som sponsrar skridskostjärnan, medan vi på Fordonsanpassarna gjorde ombyggnationen och alla anpassningar.

En anpassning vi är mycket stolta över 

Naturligtvis är vi på Fordonsanpassarna mycket stolta över att få leverera den här bilen till Nils. Har du en idé du vill förverkliga. Kanske möjlighet att övernatta i din bil, laga mat eller något helt annat, kontakta oss hjälper vi dig att förverkliga ditt drömfordon. 

 

Se Toyotas film om Nils van der Poel där även den ombyggda bilen finns med.