Marie Hav Lundkvist – Hopptimisten

För Maria Hav Lundqvist förändrades livet i grunden när hon 2012 diagnosticerades med en muskelsjukdom. Även om livet förändrades så tog det inte på något sätt slut. Hon beslutade att sprida hopp och optimism och vara en positiv kraft. Nu har vi på Fordonsanpassarna gjort en handikappanpassning av hennes bil.

 

Stiftelsen Hopptimisten

Maria Hav Lundqvist startade tillsammans med maken, Sven-Erik Lundkvist, stiftelsen Hopptimistens Insamlingsstiftelse. Stiftelsens ändamål är att ge ekonomiskt bidrag till funktionshindrade som inte får de hjälpmedel de behöver av det offentliga systemet.

Med mer än 30 års erfarenhet av handikappanpassningar av fordon är det ett behov vi är väl bekanta med. Därför blev vi väldigt glada när vi fick chansen att handikappanpassa Marias bil.

Dessutom är Maria en flitigt anlitad föreläsare, hon tar aldrig ut ett eget arvode men uppmuntrar de som bjuder in henne att donera till stiftelsen.

 

Handikappanpassad Toyota Proace City Verso

Marie och maken Sven-Erik bytte i slutet av 2021 sin rullstolsanpassade bil mot en Toyota Proace City Verso. Denna är golvsänkt hela vägen fram till förar- och passagerarstolarna i rostfritt stål för lång hållbarhet.

Denna lösning ger en mycket god innertakhöjd på 152cm vilket är högst på marknaden. Vi har även satt in ett Dahl-lås till Maries rullstol. Trots bilens smidiga utförande så finns det fyra stycken fasta sittplatser.

Är du i behov av en handikappanpassning eller någon helt annan anpassning av ditt fordon? Kontakta oss så berättar vi mer.