Vinterutrustad Toyota Hilux

Alingsås kommun sökte vinterutrustade fordon som på ett snabbt och flexibelt sätt skulle kunna vara en viktig kugge i kommunens snöröjning. Deras val blev Toyota Hilux ombyggda för att klara att snabbt kunna vara på plats för att starta snö- och halkbekämpning. 

Dessa Toyota Hilux är ombyggda med elektriskt ställbar/vikbar plog fram, sandspridare på det eftermonterade flaket, diverse blixt-, varnings- och arbetsbelysning för att säkerställa en säker framfart för allmänhet och personal. Dessutom luftfjädring bak för få optimal fjädring, stabilitet och väghållning, vilket är speciellt viktigt vid överhäng, tung och/eller varierande last så som t.ex. sandspridare på flaket.

En stor fördel med detta fordon är att den anpassat för att snabbt och säkert kunna snöröja och halkbekämpa cykel- och gångvägar tack vare sin låga vikt. Dessutom förflyttar sig fordonet snabbt till och från olika områden genom att den inte är hastighetsbegränsad i och med att den är byggd på en Toyota Hilux. 

Komforthöjande, fjärrstyrd bränslevärmare och kameror för kontroll över funktionalitet och drift finns också installerade.

Vi är tacksamma för förtroendet att bygga dessa unika fordon.

Hör av er till oss på Fordonsanpassarna för mera information.