Aaron Lindströms väg mot Paralympics 2026: Följ hans resa här på Fordonsanpassarna!

Vi på Fordonsanpassarna fortsätter våra framtidssatsningar med ett samarbete med paralympikern Aaron Lindström, en framgångsrik skidåkare som ni kanske tidigare sett vara med oss på mässor.

Nu utökar vi samarbetet som omfattar sponsring av hans skidsatsning. Här på vår hemsida och kommer ni kunna läsa Aarons blogg medier kommer ni nu kunna läsa hans som följer hans satsning mot Paralympics 2026! Vi vill vara en kraft som hjälper alla att flytta gränser och förverkliga sina drömmar. Vi kallar det för ”Inget är omöjligt!”.

Från Skövdes skidbackar till Paralympics 2018

Aaron växte upp i Skövde och började åka skidor redan vid tre års ålder. På grund av bristen på snö i trakterna blev det en hel del åkande uppåt i Sverige och ned i Europa, men trots det började han tävla från tidig ålder. Hans verkliga genombrott kom när han antogs till ett skidgymnasium i Åre, där hans utveckling tog fart. Efter fyra år på gymnasiet blev paralympisk skidåkning en alltmer framträdande del av hans karriär.

Photo: Oscar Olsson / Swedish Parasport Federation

På grund av det omfattande resandet med så mycket som 150 resdagar per år och det intensiva schemat övergick han gradvis till paralympisk skidåkning. Han nådde höjdpunkten i Paralympics i Pyeongchang 2018, vilket var en häftig upplevelse mitt under gymnasieåren. Med flera pallplaceringar i världskuppen och en imponerande tredjeplats i VM i superkombinationen under föregående säsong har Aaron etablerat sig som en framstående paralympisk skidåkare. ”Förra säsongen var min bästa säsong hittills. Så det var väldigt kul. Då fick jag med en tredjeplats i VM som gick i Spanien.”, berättar han och betonar att varje säsong är en möjlighet att utvecklas ännu mer.

Att hitta lösningar och tackla motgångar

Aaron, som åker med en armprotes poängterar vikten av att hitta egna lösningar. ”I vanliga fall tar man slalomkäpparna med stavarna. Men jag behöver ta ena med staven och andra med protesen. Då får jag hitta olika lösningar för att kunna ta käppen på bästa möjliga sätt. Så att inte svängarna blir för stora och så att det kan gå så snabbt som möjligt.”.

I skuggan av framgångarna delar Aaron med sig om hur han hanterar motgångar och bibehåller motivationen. Han framhåller vikten av ett positivt mindset, tacksamhet och syftet till hans strävan. Genom att se möjligheterna i varje utmaning förvandlar han motgångar till möjligheter. “Ibland möter man ju motgångar. Men man får försöka se möjligheterna och se det positiva i motgångar. Ta det negativa och göra det till något positivt. Det är superviktigt.

Aaron berättar om vikten av att ha sitt team bakom sig som består av kostrådgivare, mental tränare, fysansvarig, skidtränare och en vallarman. Den ökande satsningen på sporten och hans positiva resultat har gett bättre förutsättningar för teamet att bli ännu bättre. ”Jag har ett ordentligt team runt mig. Så det är ju väldigt kul. Att ha ett bra team runt sig är jätteviktigt.”

Just nu ligger fokus på att förbättra hans storslalom och fart inför kommande utmaningar där siktet är på Paralympics 2026. Följ Aarons spännande resa genom hans alpinkarriär här på bloggen hos oss på Fordonsanpassarna!

Photo: Oscar Olsson / Swedish Parasport Federation